Megelevenedtek a rendszerváltozás pillanatai 2009-06-28

Rendhagyó fotókiállítás nyílt a Deák téren Lobenwein Tamás fotográfus munkáiból. A képek 20 évvel ezelőtt Sopronban és környékén készültek és a rendszerváltozás pillanataiba engednek betekintést. A tárlatot dr. Fodor Tamás polgármester nyitotta meg Lobenwein Tamás özvegye és fia jelenlétében.

Kegyes volt az időjárás a fotókiállítás megnyitójára érkezőkhöz, hiszen néhány perccel korábban még zuhogott az eső, és mint később kiderült, a hivatalos programot követően úgyanúgy folytatódott az esőzés.

Azokat, akik a rossz idő ellenére is kilátogattak a Deák térre Lobenwein Norbert a VOLT Fesztivál programigazgatója köszöntötte. A tárlatot dr. Fodor Tamás nyitotta meg, aki a képekben megjelenő érzelmekre hívta fel a hallgatóság figyelmét. Mint mondta, a fotókon megelevenedik a diktatúra minden nyomorúsága és a szabad világ minden öröme.

A fotók egy eddig Sopronban még nem alkalmazott intallációs táblákon jelennek meg, melyek már most nagyon népszerűek a városban. A kiállítást az Európai Unió Kultúra programjának támogatásával valósították meg a szervezők. A Nyitott Határok - Páneurópai Piknik 2009 rendezvénysorozat finanszírozásához a soproni önkormányzat partnereivel közösen nyert pályázati pénzt. A 206 ezer euró 50%-át az Unió, míg a fennmaradó részt a partnerek biztosítják.