Trabantfestés a VOLT-on 2009-07-03

Idén különleges program színesíti a VOLT fesztivált. A Páneurópai Piknik 20. évfordulójához kapcsolódóan két Trabantot festenek át a művészek. A műalkotás létrehozásában dr. Fodor Tamás is segédkezett, aki ef. Zámbó István képzőművész és zenész instrukciói alapján ragadott ecsetet a fesztivál helyszínén.

Sokan megcsodálják a VOLT fesztivál két Trabantját a fiatal korosztály képviselői közül is. Szinte nincs olyan fesztiválozó, aki ne készített volna közös fotót a rendszerváltozás előtti ikonikus kétüteműekről. Ezúttal persze nem csak dísztárgyak, hiszen a fesztivál végére teljesen átalakulnak. Az Európai Unió Kultúra Programja által támogatott rendezvény a Páneurópai Piknik 20. évfordulójához kapcsolódik, a Trabantok a jubileum kapcsán később még fontos szerepet játszanak.

Sopron polgármestere fővédnökként látogatott ki a VOLT fesztiválra, és a szervezőkkel közösen járta be a helyszínt. Dr. Fodor Tamás megtekintette a karitatív és vallási programsátrakat is. Itt Barna Máté atyával beszélgetett a fesztiválozók hitéleti érdeklődéséről. Elhangzott, hogy sokan keresik fel a sátrakat, hiszen szükség van a lelki feltöltődésre is.

A 17. VOLT Fesztivál sok különlegességet kínál az érdeklődőknek, a szervezők reményei szerint idén is legalább 70 ezren látogatnak ki a négy nap során a programokra. A siker nem véletlen, hiszen mindenütt jó, de legjobb Sopron!