Sopronba látogatott a svéd nagykövet 2009-03-23

Megkezdődtek a Páneurópai Piknik 20. évfordulójának előkészületei. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a rendezvénysorozat kapcsán városunkba érkezett Cecilia Björner, Svédország magyarországi nagykövete. A diplomata a programokról egyeztetett és a svéd részvételt készítette elő.

A nagykövetet dr. Fodor Tamás polgármester és Abdai Géza alpolgármester fogadta a városházán. A megbeszélésen szó esett Sopron történelméről, gazdasági helyzetéről, valamint a Páneurópai Piknik idei jubileumi rendezvénysorozatáról is. Cecilia Björner látogatásának elsődleges célja a rendezvénysorozathoz kapcsolódó kérdések egyeztetése volt. Mindez azért különösen fontos, mert augusztusban már Svédország adja az EU soros elnökét.

A tárgyalást követően a nagykövet kilátogatott a történelmi helyszínre, ahol dr. Fodor Tamás polgármester ismertette a 20 évvel ezelőtti eseményeket és a területrendezéssel kapcsolatos fontosabb tudnivalókat.

Az idei eseményekre színvonalas nemzetközi programmal készül Sopron önkormányzata a Páneurópai Piknik 89 Alapítvánnyal közösen. Neveket korai lenne még mondani, de az biztos, hogy magas rangú vezetők érkeznek a leghűségesebb városba augusztus 19-én. A fővédnökséget dr. Sólyom László köztársasági elnök vállalta, akik ünnepi beszédet mond majd a helyszínen.